Brasiliansk voksing

Vi får stadig spørmål fra kunder og våre følgere i sosiale medier, om hva de ulike behandlingene faktisk inneholder. Hva uttrykk betyr, hvordan det gjennomføres og hvem de forskjellige tingene passer for.

Dette vil vi såklart svare dere på!

Vi har i dag valgt å skrive om 'brasiliansk voksing', noe som er absolutt høysesong for å gjøre nå. og mange har lyst til å gjøre kroppen klar for en 'lettere' sesong. Vi vet mange lurer på hva brasiliansk voksing faktisk innebærer og det spinner nok også en god del myter rundt dette. Vi håper du finner det interessant - og har du noen ting du gjerne skulle visst mer om, så for all del; spør oss, vi svarer gjerne! Ingen spørsmål er for dumme - vi svarer på alt!

Hva er Brasiliansk voksing?

Brasiliansk voksing er intimvoksing der håret i underlivet fjernes med voks. Du velger selv hvor mye hår du vil ha foran, så fjerner vi alt under og bak. Vi er kjent for å være veldig nøye og effektive.

Vi desinfiserer spatlene, pinsetten og alt utstyret vi har brukt og bruker engangsspatler på de mest intime deler. I tillegg desinfiserer vi naturligvis hendene våre etter hver kunde.

Hvordan blir den Brasilianske voksingen utført?

Kunden må ha ”spart” i 2 uker etter barbering før hun skal vokse seg. Kunden booker time per telefon eller på nettet. Hudpleieren forlater rommet mens kunden gjør seg klar. Kunden kler av seg alt tøyet nedentil, det inkluderer også trusen. Hvis kunden trenger det, ligger det våtservietter på toalettet vårt som kan brukes. Kunden legger seg på rene håndklær som vi selvfølgelig bytter mellom hver kunde. Kunden får et mindre håndkle over seg. Hudpleieren kommer inn og sammen blir de enig om hvor mye hår kunden skal beholde. Hudpleieren vokser først bikinikanten og jobber seg innover. Hun fjerner alt hår på leppene og i baken. Når hun er ferdig med voksingen, smører hun på olje som løsner eventuelle voksrester. Til slutt fjerner hun resterende hår med en pinsett.

Hvem er vi som gjennomfører disse behandlingene?

Vi er en gruppe med behandlere som har stor erfaring med faget. Vi er også en av de bedriftene som først begynte med brasiliansk voksing på både kvinner og menn, så vi har både lang erfaring, har sett det meste og er kjent for å være både profesjonelle og flinke.

Inngrodde hår?

Noen får problemer med inngrodde hår. Hårene vokser ut av en pore. Når man har fjernet håret vil det etter hvert vokse ut ett nytt hår. Hvis det ligger døde hudceller i poren og sperrer, vil håret av og til vokse videre under huden eller vokse nedover i poren og det kan bli en betennelse. Derfor er det veldig viktig at man begynner å bruke peeling på huden 2-3 ganger i uken med en gang huden ikke er sår. Et triks er å først dusje/bade til huden blir myk. Tørk deg godt i underlivet, på magen og på brystet. Bruk en peeling med masse små korn og gjerne med fruktsyre som kan gi en ekstra god effekt. Ta ”godt” i. Du trenger ikke peele noe særlig på leppene da det er sjelden man får inngrodde hår her. Deretter skylder du av. Vi anbefaler gjerne en peeling med masse små korn fremfor en hampvått eller en peeling som har få og eventuelt store korn. Se for deg at du bruker ett grovt sandpapir på et treverk, da blir det riller i treverket, bruker du derimot et fint sandpapir blir overflaten på treverket mye glattere. Og på samme måte er det med peelingen. Siden det også er hudceller nedi poren, kan denne også bli ”tett” under overflaten. Der anbefaler vi en krem som er fra Exuviance.

Nupper og kviser som kommer raskt etter voksingen?

Noen kan få en hevelse rundt porene som en reaksjon på selve voksingen. Hevelsen ser ut som myggestikk og varer fra en halv time til 2 døgn. Andre kan få kviser og nupper 1-3 dager etter voksingen. Som regel forsvinner dette etter hvert som man har vokset seg flere ganger. Man kan også plutselig få symptomer etter å ha vokset seg en stund. Dette kan skyldes sensitivt immunforsvar, at man har gått på medisiner som gjør huden mer følsom eller det er andre ting i livet ditt som påvirker kroppen. Får man disse symptomene skal man ikke peele eller bruke krem på område, kun la det få roe seg ned.

Hva kan man forvente seg, når man har vokset brasiliansk?

Første kvelden og i ett døgn etter voksingen kan man være litt sår og vi anbefaler ikke trange bukser eller å f.eks. sykle samme dag som man er blitt vokset. Ca 50 % av dem som vokser seg blir ikke helt glatte første gangen fordi de har en del korte hår som kun er 1-2mm lange. Dette gjelder særlig foran (der man evt. vil ha en strek), men dette blir det mindre av for hver gang. Under (på og langs leppene) blir de aller fleste veldig glatte. Dette varer i ca. to uker etter man har vokset seg. Den 3. uken begynner håret å vokse ut igjen. Dette er mykt og verken klør eller stikker. Det er lurt å planlegge slik at man har menstruasjon den 4. uken. Da har man noe hår, men fortsatt bare 50 % av det du hadde første gangen. Man bør vokse seg 1-2 dager etter man er ferdig med menstruasjonen. Da får man to fantastiske uker, en ok og en ”hårsparingsuke”. Hvis man har menstruasjon når man skal vokse seg, bruker man bare tampong, og da er det er lurt å dytte tråden litt inn så den ikke er i veien for hudpleieren. Hårene i underlivet har en levetid på 3-7mnd. Det betyr at når et hår begynner å vokse tar det 3-7mnd før det faller av. Håret tar en ”pause” på 2-3 uker får det begynner å vokse igjen. Det er derfor ca. 20 % av hårene er under huden til en hver tid. Det er disse hårene som vokser frem de første tre ukene.

Brannmerke eller hudavrivning?

Noen få ganger når man vokser seg, løsner litt av det ytterste hudlaget. Huden blir rød og ”glatt” og ser ut som om man har brent seg. Dette er helt ufarlig og man kjenner så vidt at det svir litt. Det tar 1-4 dager før det har leget seg selv. Voksen i voksbeholderen er på ca 80 grader for at bakteriene ikke skal kunne leve der. Fra man har tatt voks på spatelen til man tar den på huden har den blitt mye kaldere. Den vil alltids kjennes veldig varm ut, men ikke så varm at man brenner seg. Hvis man derimot er litt sår, har eksem eller har litt tørr hud, kan voksen kjennes ekstra varm ut og da skades huden også mye lettere.

Du bør derfor si ifra til hudpleieren om du erlitt ekstra sår, slik at vi enten ikke vokser deg på det aktuelle området eller vi tar veldig små partier av gangen. Vi har opplevd 2-3 ganger at folk har fått blemmer etter de har vokset seg. Da har kunden vært ekstra sensitiv i huden og disse blemmene har vært veldig vonde. Vi har utført brasiliansk på over 10.000 forskjellige kunder, og mange ganger på hver kunde, så det er meget sjelden man får noen reaksjon.Urinveisinfeksjon, sopp, lukt og klamhet.De tilbakemeldingene vi har fått, er at kunder som har problemer med urinveisinfeksjon og sopp, har fått mindre av dette etter at de regelmessig har tatt Brasiliansk voks. Kanskje skyldes dette at det ikke er så mye hår der bakteriene trives. Bakterier trives der det er godt og varmt. Derfor lukter det også mindre av underlivet når man ikke har så mye hår der. Noen synes man kan bli litt klammere av ikke å ha hår i underlivet.Graviditet og fødselMan kan vokse seg helt frem til man skal føde, men de fleste blir litt ekstra sensitive under graviditeten og i siste trimester er ofte leppene hovene. Derfor er det viktig at man går regelmessig sånn at det ikke blir ekstra vondt. Vi har fått mange tilbakemeldinger på at de var veldig fornøyd med å ha vokset Brasiliansk når de skulle føde og at de ikke har hatt hår i barseltiden. Man kan som regel begynne å vokse seg igjen etter 6 uker (noen tidligere og noen senere).

Bislett

Skjønnhetssalong - Hudpleie

Sofies plass 3,
0169 Oslo

Telefon: (+47) 46 66 02 95

bislett@french-beauty.no

Åpningstider

Man - fre: 10:00 - 19:00

Lørdag: Stengt

Merci beaucoup! Din melding har blitt mottatt!
Uff! Noe har galt skjedde under sendingen av meldingen. Vennligst last inn websiden på nytt og prøv igjen. Dersom dette ikke fungerer, vennligst ta kontakt med oss på e-post.